У дискусији о безбедности ученика у образовним установама учествовали су сви директори књажевачких основних и средњих школа. Жарко Цветковић, директор Књажевачке гимназије, указао је на неопходност уклањања скејт парка из дворишта те школе. Перица Пејчић, директор ОШ Каплар, сматра да је неопходно забранити паркирање моторних возила у дворишту школе. Љиљана Жикић, директорка Техничке школе, подсетила је да је пред почетак школске године одржан састанак на ову тему у Полицији, као и да је школа одговорна за безбедност ученика и запослених, а да 15 минута по завршетку наставе сви морају да напусте школу и двориште. Драгана Љубисављевић, директорка ОШ Вук Караџић указала је на проблем недовољне осветљености улица око школе, док је, према речима Мартине Милошевић, директорке Музичке школе, један од највећих проблема те установе недовољно добро регулисан саобраћај на раскрсници где се школа налази.
Чланови Општинског већа усвојили су закључке:

- предлаже се школама и Предшколској установи на подручју општине да појачају активности на предузимању мера у циљу максималне безбедности ученика и запослених, у сарадњи са надлежним органима и у складу са Законом о безбедности и здрављу на раду.

- налаже се свим школама и Предшколској установи да у року од 10 дана од дана пријема закључка изврше процену ризика у сарадњи са стручним лицима и да након утврдјеног чињеничног стања доставе извештај и искажу финансијске потребе ради обезбеђивања финансијских средстава из буџета Општине у циљу смањења и отклањања евентуалних ризика.

Оцењено је да су основне и средње школе, Музичка школа и школа Младост спремно дочекале почетак нове школске године, а да су у претходној школској години реализовани сви предвидјени програми и постигнути одлични резултати.

На седници је разматран и усвојен ребаланс општинског буџета за 2014. годину. Ребаланс је пројектовао 30 милиона динара мањи приход од првобитно планираног. "Са задовољством могу да истакнем да је општина Књажевац једна од ретких у Србији која је потпуно незадужена општина, све своје финансијске обавезе испуњавамо на време и потпуно смо финансијски ликвидни", рекао је Милан Ђокић, председник општине.

Наредна седница Општинског већа заказана је већ за петак, 10. октобар, када ће заседати и општински Савет за безбедност.

logo.png
ОПШТИНА КЊАЖЕВАЦ
Милоша Обилића 1, Књажевац 19350, Србија
+381 (19) 732 730, 733 119
soknjazevac@mts.rs
pecat_small.jpg
baner_upozorenje_africka_kuga.jpg
© Општина Књажевац {2019}

Search