На седници, одржаној у петак, петог фебруара, чланови Општинског већа усвојили су Одлуку о критеријумима за расподелу помоћи пензионерима. На новчану подршку моћи ће да рачунају сви пензионери, чија примања не прелазе 15.000 динара. Јавни позив најстаријим Књажевчанима да се пријаве за ову врсту помоћи биће објављен у понедељак, каже председник општине Милан Ђокић:

''Ради се о новчаној помоћи најсиромашнијим и социјално најугроженијим пензионерима, онима кији имају примања на месечном нивоу испод 15.000 динара. Доношењем ове одлуке створени су правни предуслови за реализацију овог посла. Од понедељка иде јавни позив, а евидентирање пензионера креће 10. фабруара и трајаће до 10. марта. Посао ће бити реализован у две фазе. У првој, пензионери или чланови породице евидентираће се у Центру за социјални рад пензионим чеком. На ову помоћ немају права они који примају иностране пензије. Реализација ће кренути средином наредног месеца и исплата ће трајати 7 до 10 дана. Пензионери ће добити редни број на основу кога ће тачно знати када ће моћи да дођу по помоћ, а за оне непокретне помоћ ће стићи на кућни праг.''

Општина Књажевац увешће бољу и строжију контролу превоза, како би притужби грађана на кашњења, нељубазност возача и друге проблеме, било што мање, чуло се током расправе о извештају о функционисању превоза на територији општине. Већници су разговарали и о функционисању градског превоза, програмима рада јавних предузећа, генералној регулацији Коњарника, Големе реке, Козарнице, Мирице и Кадибогаза. Скупштини на усвајање упућен је предлог одлуке о ребалансу буџета за 2016. годину.

logo.png
ОПШТИНА КЊАЖЕВАЦ
Милоша Обилића 1, Књажевац 19350, Србија
+381 (19) 732 730, 733 119
soknjazevac@mts.rs
pecat_small.jpg
baner_upozorenje_africka_kuga.jpg
© Општина Књажевац {2019}

Search