Буџет ће се, у складу са законом, реализовати кроз 17 програмских активности. И у 2017. години трудићемо се да средства користимо на најрационалнији начин, задржавајући све оно што је било добро у претходним годинама, казао је на јавној расправи о новом буџету председник општине Милан Ђокић: ''Буџет смо ове године планирали на 887. 818. 936 динара. Он ће се, у складу са законом, реализовати кроз 17 програмских активности. Задржавамо све оно што што је било добро у претходном буџету – помоћ пољопривреди, улагање у инфраструктуру, уређење града, подршку школама, спорту, помоћ социјално угроженим суграђанима... Тррудићемо се да на најрационалнији могући начин користимо средства. Билансиран је прекогранични пројекат изградње центра за идентификацију телесних деформитета код деце, који ће бити републичког карактера, јединствен територији читаве Србије.''

Организација јавног превоза на територији општина, финансирање верских заједница била су нека од питања на која су од првог човека књажвачке општине грађани тражили одговоре. Из Минићева стигла је иницијатива о успостављању координатора месних заједница за поједине географске целине књажевачке општине, по угледу на долину Тимока.

Салу Друштвеног клуба Дома културе, у којој је организована јавна расправа о буџету, испунили су махом директори јавних предузећа и установа, одборници општинске скупштине, чланови Општинског већа. Председник општине очекивао је већи број грађана.

''Трудимо се да радимо транспарентно, да од суграђана чујемо сугестије, примедбе, критике, похвале. Али, да би то могли да нам кажу, ово су најбоље прилике. Овакве јавне расправе организујемо већ пет пута, причамо о буџету, о томе како смо потрошили средства. То су идеалне прилике да грађани могу да дођу и да општинском руководству и директорима јавних предузећа кажу све што мисле. Позивам их да се у већем броју одазивају, јер нам је циљ да од њих чујемо шта мисле и да можемо лакше да идентификујемо проблеме и да их лакше решимо,'' поручио је Ђокић.

Садржај најважнијег документа локалне самоуправе може се прочитати на званичном сајту општине. Нацрт буџета усвојен је на седници Општинског већа, али ће коначну реч о њему дати одборници Скупштине општине на седници, која ће бити одржана 20. децембра.

logo.png
ОПШТИНА КЊАЖЕВАЦ
Милоша Обилића 1, Књажевац 19350, Србија
+381 (19) 732 730, 733 119
soknjazevac@mts.rs
pecat_small.jpg
baner_upozorenje_africka_kuga.jpg
© Општина Књажевац {2019}

Search