Поводом манифестације ''Дани јапанске културе у Књажевцу'', председник општине Милан Ђокић,са сарадницима, примио је јуче министра саветника Амбасаде Јапана у Србији Казуаки Камеду. Госта из Јапана домаћини су упознали са историјом и културом, привредним,пољопривредним и туристичким потенцијалима књажевачке општине.


''Јапан је земља која се подигла из пепела и од које много можемо да научимо'', рекао је том приликом председник књажевачке oпштине.

Током дана, господин Камеда обишао је Архео-етно парк у Равни и Винарију ''Јовић'' у Потркању.

У галерији Завичајног музеја, синоћ је отворена изложба јапанске укијо-е графике ''Слике ефемерног света''. Графике су из колекције Нинка Радосављевића, а изложба се организује у оквиру ''Дана јапанске културе у Књажевцу''. Изложбу је отворио министар саветник Амбасаде Јапана Казуаки Камеда.
О манифестацији ''Дани јапанске културе'' и пријатељству са овом земљом, говорили су председник општине Милан Ђокић и кустос историчар уметности Милена Милошевић Мицић.Српско музичко наслеђе представио је хор ''Краљ Стефан Дечански''. Пројекције јапанских филмова, радионице оригамија и манга стрипа одвијаће се у Завичајном музеју све до средине априла.

logo.png
ОПШТИНА КЊАЖЕВАЦ
Милоша Обилића 1, Књажевац 19350, Србија
+381 (19) 732 730, 733 119
soknjazevac@mts.rs
pecat_small.jpg
© Општина Књажевац {2019}

Search