Одржана 27. седница Скупштине општине

Одборници Скупштине општине Књажевац усвојили су, на 27. седници, која је одржана у уторак, 14. октобра, већином гласова, ребаланс буџета општине за 2014. годину, а једногласно и извештаје о резултатима основних и средњих школа и њиховој припремљености за ову школску годину.

Новац који је код Дирекције за развој, урбанизам и изградњу уштеђен кроз јавне набавке, усмерен је тамо где је недостајао, рекла је шеф одељења за буџет и финансије Анкица Марковић, образлажући одлуку о ребалансу буџета за 2014. годину. Буџет је донет на нивоу од 974.672.000 динара.

Овим ребалансом планирана су средства за око 30 милиона на нижем нивоу у односу на претходни ребаланс. Дуговања општине Књажевац и према буџетским корисницима и према рачунима које општина има нису значајна, нису у питању рачуни са којима се много касни, тако да се са оваквим буџетом измирују све обавезе.

На седници Скупштине општине усвојен је Споразум о заједничком управљању комуналним отпадом између града Зајечара и општина Мајданпек, Кладово, Бор, Неготин, Књажевац и Бољевац. Усвојен је и програм рада Фондације за повећање наталитета. Наредна седница локалног парламента, на којој ће се разговарати о раду јавних предузећа и установа, заказана је за 21. октобар.

logo.png
ОПШТИНА КЊАЖЕВАЦ
Милоша Обилића 1, Књажевац 19350, Србија
+381 (19) 732 730, 733 119
soknjazevac@mts.rs
© Општина Књажевац {2021}

Search