Усвојен буџет за 2015. годину

У среду, 17. децембра, одржана је 29. седница Скупштине општине Књажевац.  Одборници су усвојили одлуку о буџету општине за 2015. годину. Буџет је пројектован на 955 милиона динара. Средства су опредељена како за образовање и социјалну заштиту, тако и за развој села и пољопривреде, инфраструктуру, културу и спорт.
Новина у буџету биће финансирање јавног превоза, који ће за све грађане бити бесплатан, рекао је, образлажући одлуку о буџету,  председник општине Милан Ђокић.

На седници су усвојени програми рада у наредној години Народне библиотеке ''Његош'', Туристичке организације, Центра за социјални рад, програм пословања Дирекције за развој, урбанизам и изградњу, као и програм уређења грађевинског земљишта. Дата је сагласност на програм рада Регионалног центра за стручно усавршавање. Усвојен је и предлог правилника о одобравању и финансирању програма којима се остварује општи интерес у области спорта. Именовани су и школски одбори у основним и среднњим школама.

Одборници општинске скупштине предложили су да се у времену које долази размишља и о средствима, којима би се помогло функционисање Здравственог центра, утицало на чишћење водотокова у селима, организовао сајам меда и оформио музеј пчеларства.

logo.png
ОПШТИНА КЊАЖЕВАЦ
Милоша Обилића 1, Књажевац 19350, Србија
+381 (19) 732 730, 733 119
soknjazevac@mts.rs
© Општина Књажевац {2021}

Search