Грађевинска сезона у пуном јеку

Председник општине Милан Ђокић и директор Дирекције за развој, урбанизам и изградњу Младен Радосављевић обишли су радове на асфалтирању улица у Књажевцу. Посао, вредан око 13,5 милиона динара поверен је Предузећу за путеве из Зајечара.

Након што је асфалтирано 16 километара локалних путева, посао на реконструкцији саобраћајница настављен је у граду. Асфалтиране су улице Змајева, Мирка Паунковића, Џервинска, Стевана Лазаревића, Гавре Аничића, кракови Карађорђеве. Посао ће бити настављен и на пролеће. Радиће се у близини вртића ''Наша радост'', код Основне школе ''Вук Караџић'', у улици Радомира Ћирковића, Цветана Лазаревића, као и на другим недовољно одржаваним улицама.

Значајна буџетска средства уложена су ове године у уређење школа, казао је председник општине Милан Ђокић, приликом обиласка Основне школе ''Димитрије Тодоровић Каплар'': ''Пре неколико дана асфалтирали смо двориште у Основној школи ''Каплар'', реконструисали објекат ђачке задруге и библиотеке, ради се фасада на Књажевачкој гимназији, завршене су свлачионице у ОШ ''Дубрава'', кров на школи у Минићеву. Стварамо услове да се млади образују у условима какви доликују ђацима у 21. веку у модерном граду, какав је Књажевац.''

До краја грађевинске сезоне биће завршени радови на базену, канализационој мрежи у Трговишту, а у општини Књажевац очекују и да ће месне заједнице искористити новац који је у буџету издвојен за санацију сеоских домова, школа, амбуланти, насипање путева и друге пројекте. За ове намене из општинске касе извојено је преко два милиона динара. Према програму Дирекције за развој, урбанизам и изградњу, предстоји завршетак радова на базену, те радова на секундарном воду калализације у Тговишту, како би се једном делу домаћинстава омогућио прикључак на мрежу. Посао на изградњи 700 квадрата покривеног простора нове градске пијаце требало би да буде окончан почетком децембра.

logo.png
ОПШТИНА КЊАЖЕВАЦ
Милоша Обилића 1, Књажевац 19350, Србија
+381 (19) 732 730, 733 119
soknjazevac@mts.rs
pecat_small.jpg
baner_upozorenje_africka_kuga.jpg
© Општина Књажевац {2019}

Search